2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в Group 4 CopyGroup 41 Copyx2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!Ресурс 1odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162DBitmap851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using FigmaGroup 41

Чого нам очікувати від їжі майбутнього?

Перехід сучасного суспільства до усвідомленого споживання стає дедалі помітнішим. Така тенденція спостерігається не тільки серед споживачів, але і серед виробників. Ми зібрали кілька цікавих ідей, які можуть бути впроваджені в харчову промисловість у майбутньому і допоможуть знизити навантаження на навколишнє середовище.

Чого нам очікувати від їжі майбутнього?

Альтернативна сировина для звичних продуктів

Зростання чисельності населення вимагає від виробників щорічно збільшувати кількість продукції, що випускається. Це, в свою чергу, негативно позначається на екологічній картині в регіонах. Наприклад, тваринництво призводить до високого рівня викидів парникових газів, а на обробку м'яса витрачається чимало ресурсів. Сучасні виробники активно шукають альтернативну сировину для звичних продуктів і впроваджують рішення в повсякденне життя.

Мережі ресторанів швидкого харчування вже анонсують запуск страв з м'ясом з рослинного білка. Слідом за м'ясом з'являються й інші кулінарні новинки, наприклад, рослинні яйця. Ймовірно, і цей продукт скоро завоює серця усвідомлених споживачів.

А нещодавно з'явилася новина про те, що вченим вдалося створити «молекулярну каву» без використання кавових зерен. Цілком ймовірно, що вже найближчим часом такі продукти стануть невід'ємною частиною нашого раціону.

Тривалий термін зберігання

Люди хочуть витрачати менше часу на покупки і поступово замислюються про надмірне споживання, результатом якого так часто стають зіпсовані страви, які вирушають прямісінько у смітник. Тому особливо актуальними стають продукти із тривалим терміном зберігання, адже їх можна купувати з запасом і не турбуватися про необхідність вжити їх якомога швидше.

Винайдена у ХХ столітті технологія ультрапастеризації дозволяє молоку зберігатися до 6 місяців при кімнатній температурі без втрати якості. Такий успішний досвід спонукав компанії шукати рішення для збільшення терміну зберігання інших продуктів. Наприклад, в середині 2019 року компанія з США вивела сорт яблук, які можуть зберігатися в холодильнику до року і не псуватися. Ймовірно, технології майбутнього дозволять знайти подібні рішення і для інших продуктів, без яких важко уявити повсякденне життя.

smart-magazine.com

Їстівна упаковка

З кожним роком кількість викидається упаковки зростає в геометричній прогресії. І далеко не кожен вид упаковки піддається переробці, а, значить, завдає шкоди навколишньому середовищу. Вчені шукають рішення для цієї проблеми. Одним з найбільш незвичайних способів стала пропозиція створити їстівну упаковку. Уявіть, ви берете в кафе їжу з собою, і ваше замовлення поміщають в їстівний контейнер. Звучить дивно, але в цьому напрямку вже працюють стартапи в різних куточках світу. Вони також розробляють їстівні упаковки для фруктів і овочів. Хто знає, можливо, незабаром такий спосіб боротьби з відходами може стати дієвим і не дуже дорогим.


Запитати