2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в Group 4 CopyGroup 41 Copyx2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!Ресурс 1odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162DBitmap851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using FigmaGroup 41

Не охолоджувати, не кип'ятити, а пити

Чому для молока шкідливе кип'ятіння? І чому для його зберігання вже не потрібен холодильник? Весь секрет у технологіях.

Не охолоджувати, не кип'ятити, а пити

Кип'ятіння – один із способів знезараження молока. Ним користувалися наші бабусі, щоб очистити молоко від бактерій і шкідливих сторонніх мікроорганізмів. Але сьогодні такий спосіб не тільки застарів, але й є доведено шкідливим для молока, адже для очищення при температурі в 100 градусів його потрібно кип'ятити ... 40 хвилин! За цей час значно втрачається користь молока, руйнуються вітаміни та мікроелементи. Ось лише кілька прикладів:

- пінка, що утворюється при кип'ятінні, – це насправді осад з білків і жирів, які відшаровуються від молока;

- при кип'ятінні вже при 80 градусах згортається альбумін - один з найкорисніших молочних білків;

- при тривалому нагріванні кальцій і фосфор переходять у нерозчинні сполуки, які не засвоюються людським організмом.

Тож залишаємо кип'ятіння молока в домашніх умовах на крайній випадок: якщо ви купуєте розливне молоко від неперевіреного постачальника, то тут діватися нікуди – потрібно кип'ятити. А краще купувати молоко, яке вже пройшло термічну обробку, наприклад, методом ультрапастеризації. Секрет цієї технології в короткостроковості температурної обробки. Такий спосіб дозволяє знищити шкідливі бактерії та їх спори, при цьому, користь молока зберігається.

Низька температура перешкоджає розмноженню бактерій, тим самим сповільнюючи процес скисання молока. Але як показує практика, є спосіб ще краще – просто не дати бактеріям проникнути в продукт! Із цим чудово справляється спеціальна багатошарова упаковка, в яку в герметичних умовах розливають ультрапастеризоване молоко. Упаковка не пропускає всередину ані повітря, ані сонячного світла, ані мікроорганізмів. Допоки упаковка не розкрита, вона є герметичною, і молоко залишається таким само чистим – стерильним, як і у вимені корови перед доїнням. Саме тому нерозкриту упаковку ультрапастеризованого молока не обов'язково зберігати в холоді, її можна поставити на полиці на кухні і навіть брати з собою в поїздки, не турбуючись, що молоко скисне.


Запитати