2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в Group 4 CopyGroup 41 Copyx2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!Ресурс 1odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162DBitmap851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using FigmaGroup 41

Для тих, хто любить гарячіше: рецепти зігріваючих напоїв

З настанням холодів усім хочеться тепла і затишку. Ще ми помічаємо, як у холодну пору року прокидається тяга до солодкого. Воно і не дивно, адже солодощі – найпростіший спосіб поліпшити настрій.

Для тих, хто любить гарячіше: рецепти зігріваючих напоїв

Ми зібрали для вас кілька рецептів смачних гарячих напоїв, які підбадьорять і зігріють навіть у найхолодніші вечори. Усі ці напої готуються на основі молока – це прекрасне джерело вітаміну D у період, коли нам так не вистачає сонячного проміння.

Щоб молоко було завжди під рукою, краще придбати продукт із запасом – головне, щоб воно пройшло процес ультрапастеризації. Термін придатності такого молока довший, і для його зберігання зовсім не потрібен холодильник.

Гарячий шоколад

Гарячий шоколад – один з найпопулярніших зимових напоїв. Це безпрограшний варіант, коли хочеться чогось солодкого і водночас зігріваючого.

Інгредієнти:

1 літр молока

200 грамів шоколаду (гіркого або молочного)

2 столові ложки картопляного крохмалю

Приготування:

Розведіть крохмаль у склянці молока. Решту молока вилийте в каструлю.

Поставте на середній вогонь, додайте шоколад. Нагрівайте, поки шоколад не розчиниться.

Додайте молоко з крохмалем, добре перемішайте і продовжуйте нагрівати, поки маса не почне густіти, але не доводьте до кипіння.

Зніміть з вогню. Подавайте гарячим, можна прикрасити маршмелоу.

Масала

Цей напій родом з Індії, де користується популярністю завдяки своїй міцності і насиченості. А ще він відмінно бадьорить, тому є хорошою альтернативою кави.

Інгредієнти:

1 склянка молока

Півсклянки води

Зелене насіння кардамону (5 штук)

Чорне насіння кардамону (1 штука)

1 чайна ложка чорного чаю

Перець чорний горошком (2 штуки)

Корінь імбиру

2 бутони гвоздики

Щіпка мускатного меленого горіха

Пів чайної ложки меленої кориці

Мед або цукор за смаком

Цукор за смаком

Приготування:

Спочатку приготуйте суміш зі спецій. Для цього очистіть корінь імбиру і натріть на великій тертці 1-2 сантиметри від кореня.

Кардамон розламуємо, вичищаємо зернятка і разом з іншими інгредієнтами (крім імбиру) розтираємо до порошку в кавомолці або ступці.

Змішуємо молоко з водою, доводимо до кипіння. Додаємо спеції, варимо 2-3 хвилини на повільному вогні. Додаємо за смаком мед або цукор.

Потім додайте чай (гранульований або листовий) і варіть на повільному вогні ще 2-3 хвилини.

Зніміть з вогню, дайте настоятися протягом 5 хвилин.

Розлийте по чашках через ситечко і насолоджуйтеся смачним напоєм.

Посет

Якщо масала-чай світу подарували індійці, то посет є традиційним британським напоєм. Цей зігріваючий коктейль на основі молока якнайкраще пасує до похмурої погоди Туманного Альбіону.

Інгредієнти:

0,5 літри молока

Один лимон

2 жовтки

3 столові ложки цукру

Щіпка кориці

Щіпка мускатного меленого горіха

Приготування:

Злегка збийте віночком жовтки з цукром. Додайте кілька столових ложок холодного молока і перемішайте – суміш повинна стати рідкою і легко переливатися. Зніміть з лимона цедру, відіжміть лимонний сік.

Решту молока вилийте в каструлю, додайте спеції, цедру і сік лимона. Цукор поставте на повільний вогонь, підігрійте, але не доводьте до кипіння. Коли молоко стане гарячим (не кип’ятіть!), зніміть каструлю з вогню і тонкою цівкою, активно помішуючи, влийте холодну яєчну суміш.

Розливайте по чашках і насолоджуйтеся теплом!


Запитати