2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в Group 4 CopyGroup 41 Copyx2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!Ресурс 1odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162DBitmap851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using FigmaGroup 41

З Новим роком! Рецепти страв для святкового столу

Новий рік – одне із найулюбленіших свят. Час зустрічей з сім'єю, друзями і близькими. Але ніщо так не об'єднує людей, як стіл з новорічними частуваннями. Багато сімей планують святкове меню заздалегідь. А ті, хто не люблять стояти в довгих передноворічних чергах, почали закуповуватися продуктами вже зараз.

З Новим роком! Рецепти страв для святкового столу

Якщо ви також не жадаєте витрачати часу в магазинах напередодні Нового року, придбайте продукти про запас. Наприклад, ультрапастеризоване молоко може зберігатися до 6 місяців при кімнатній температурі. Така властивість особливо корисна у свята, коли в холодильниках немає вільного місця.

А щоб урізноманітнити звичне новорічне меню і зробити застілля цікавішим, пропонуємо вам кілька незвичайних рецептів з молоком.

Фрикадельки «по-шведськи» під французьким соусом

Ця смачна страва стане відмінною альтернативою для основної страви.

Інгредієнти:

Яловичий фарш – 1 кг

Картопля велика – 3 штуки

Вершкове масло – 150 грамів

Борошно пшеничне – 80 грамів

Молоко – 800 мл

Сир «Моцарела» – 100 грамів

Суміш перців – за смаком

Сіль за смаком

Зелень салату – 10 грамів

Приготування:

Буде 3 етапи.

Перший – приготування соусу «Бешамель». Вершкове масло розтопіть в сотейнику. Потім додайте порційно борошно, постійно помішуючи. Влийте гаряче молоко і варіть на мінімальному вогні 3 хвилини до загустіння. Соус готовий.

Тепер картопля. Добре помийте і відваріть «в мундирі» до напівготовності.

Далі – фарш. Розімніть, посоліть, додайте суміш перців, одне велике яйце і зелень салату. Зліпіть фрикадельки.

Візьміть форму для запікання і змастіть її вершковим маслом. Викладіть кружальця картоплі, залишаючи між ними невелику відстань. Потім на кожне кружальце покладіть фрикадельки.

Далі розкладіть картоплю по контуру і між фрикадельками та щедро полийте все соусом і прикрасьте сиром «Моцарелла».

Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте приблизно 30 хвилин.

Молочно-шоколадний десерт

Якщо вам хочеться урізноманітнити солодке меню, то замість звичних тортів зробіть молочно-шоколадний десерт.

Інгредієнти:

Молоко – 500 мл

Желатин – 17 грамів

Цукор – 2 столові ложки

Шоколад чорний – 50 грамів

М'ята – кілька гілочок для прикраси

Приготування:

Розтопіть желатин в одній столовій теплої води. Порівну розділіть желатин на дві частини: одну частину використаємо для молочної основи, другу – для шоколадної.

Поламайте шоколад на шматочки, викладіть в ємність, влийте 250 мл молока і поставте у мікрохвильову піч на 2 хвилини, щоб шоколад розтопився. В отриману суміш додайте половину желатину.

У желатин, що залишився, додаємо ще 250 мл молока кімнатної температури і відправляємо на 1-2 хвилини в мікрохвильову піч. Дістаньте суміш і добре перемішайте, щоб желатин повністю розчинився.

Десерт оформлюйте, як вам забажається: можна просто залити по половині форми шоколадного і молочного желе, а можна зробити кілька шарів.

Наприклад, в будь-формочки вилийте пошарово желе різних кольорів. Щоб шари не змішувалися, потрібно почекати 30 хвилин і лише потів наливати новий. Перед подачею прикрасьте десерт листочками м'яти, тертим білим шоколадом і горішками.

Новорічний латте

Цей напій – святкова альтернатива звичній каві або чаю.

Інгредієнти для однієї порції:

Розчинна кава – 2 чайних ложки

Гаряча вода – 150 мл

Молоко – 50 мл

Ванільний цукор – 1 чайна ложка

Кориця – 1 паличка

Маршмелоу – 1 жменя

Лікер – 2 чайні ложки

Приготування:

Закип'ятіть воду, всипте розчинну каву у склянку для латте, влийте води. Додайте ванільний цукор за смаком і паличку кориці. Якщо кориці в паличках немає, використовуйте мелену спецію.

Нагрійте молоко і збийте до утворення пінки. Влийте збите молоко в чашку з кавою, цукром і корицею. За бажанням додайте лікер. Зверху викладіть маршмелоу, посипте меленою корицею і відразу ж подавайте напій до столу.


Запитати