2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в Group 4 CopyGroup 41 Copyx2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!Ресурс 1odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162DBitmap851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using FigmaGroup 41

Молочні десерти з різних куточків світу

Молоко – чудова основа для смачних десертів. І корисна, адже цей напій містить вітаміни і мікроелементи. Особливо молочні солодощі актуальні в тих сім'ях, де хтось із членів сім'ї не любить молоко.

Молочні десерти з різних куточків світу

Ми зібрали для вас кілька цікавих рецептів. Сподіваємося, що вам смакуватиме.

Щоб молоко було під рукою, коли вас відвідає натхнення, краще подбати про запаси. Головне – щоб воно пройшло процес ультрапастеризації. Термін придатності такого молока довший, і для зберігання йому зовсім не потрібен холодильник.

 

Пана-кота з полуничним соусом 

Пана-кота – ніжний італійський десерт. Подається з солодким соусом, наприклад, полуничним. 

Інгредієнти (на 4 порції): 

Вершки 20%-ї жирності – 300 мл

Молоко – 100 мл

Цукор – 50 г

Ванільний цукор – 2 чайні ложки

Желатин – 10 г

Вода – 50 мл

Листя свіжої м'яти (для прикраси) – 8 шт. 

Для полуничного соусу:

Полуниця (заморожена) – 200 г

Цукрова пудра – 50 г 

Приготування:

Желатин замочити в холодній воді.

У сотейнику змішайте вершки, молоко, цукор, ванільний цукор і доведіть до кипіння.

Додайте в гарячу суміш підготовлений желатин, добре перемішайте. Процідіть отриману суміш через сито.

Розлийте вершково-молочну суміш по формах і поставте в холодильник на 3 години.

Розморожену полуницю подрібніть і пропустіть через сито. Додайте в полуничне пюре цукрову пудру і добре перемішайте.

Застигле молочно-вершкове желе вийміть з холодильника. Полийте пана-коту зверху полуничним соусом і прикрасьте листям м'яти або ягодами полуниці.

 

Французький флан 

Ніжний і неймовірний на смак десерт готується з простих продуктів. 

Інгредієнти: 

Листкове тісто – 250 г

Яєчні жовтки – 5 штук

Цукор – 250 г

Борошно – 50 г

Картопляний крохмаль – 50 г

Молоко – 1 л

Вершки 33% -ї жирності – 250 мл

Цедра лимона – 1 чайна ложка  

Приготування:

Жовтки влийте в каструлю з товстим дном і поставте на слабкий вогонь, не забувайте активно помішувати.

Додайте цукор, просійте борошно і картопляний крохмаль. Ретельно перемішайте, щоб позбутися грудочок.

Потім тонкою цівкою влийте молоко і вершки кімнатної температури, перемішайте до однорідної маси.

Варіть крем ще 10-15 хвилин до щільної консистенції. Готовий крем зніміть з вогню.

Для запікання десерту потрібен пласт листкового тіста. Викладіть його у спеціальну форму і зробіть високі бортики – крему буде багато. Не забудьте наколоти тісто в декількох місцях виделкою, щоб воно сильно не здулося при випіканні.

Потім вилийте крем у форму і запікайте 1,5 години при температурі 200 градусів. Готовий флан остудіть і поставте в холодильник не менше, ніж на годину.  

Рахат лукум 

Улюблені східні солодощі теж можна приготувати ​​на молоці. За бажанням можна додати улюблені горіхи або дрібно нарізані сухофрукти. 

Інгредієнти: 

Молоко – 3 склянки

Вершкове масло – 1 столова ложка

Цукор – 150 г

Борошно – 150 г

Кориця – 2 чайних ложки

Кокосова стружка – 3 столові ложки

Сухофрукти або горіхи за смаком 

Приготування:

Змішайте борошно, масло і молоко – поставте варитися. Як тільки крем почне закипати, всипте в каструлю цукор, і варіть, не даючи сильно кипіти, близько 5 хвилин.

Зніміть з вогню, додайте корицю, ретельно все перемішайте.

Форму посипте кокосовою стружкою, перелийте в неї масу, додайте подрібнені горіхи або сухофрукти.

Поставте на холод на кілька годин (можна на ніч). Розріжте смужками, скрутіть в рулетики і подавайте до столу.

 

Смачного! І не забувайте ділитися рецептами своїх улюблених молочних десертів в коментарях.

 


Запитати