2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в Group 4 CopyGroup 41 Copyx2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!Ресурс 1odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162DBitmap851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using FigmaGroup 41

Молочні традиції різних країн світу

Що привезти з подорожі? Сувеніри, фотографії ... традиції. Для любителів молока буде корисно перейняти кілька молочних звичаїв, які можна зробити доброю традицією по поверненню додому.

Молочні традиції різних країн світу

США

В Америці в останні десятиліття дуже стурбовані здоров'ям, проблемою зайвої ваги і високим холестерином, особливо серед підлітків. І тут на допомогу прийшло молоко! Про користь молока почали розповідати у рамках повномасштабних медійних кампаній, а автоматами з продажу порційних упаковок ультрапастеризованого молока намагаються витіснити автомати з газованою водою. Ультрапастеризоване молоко для цих цілей підходить якнайкраще: випускається в упаковках невеликого формату, має різні смаки, а вітамінами і мікроелементами значно багатше, аніж напої-фастфуди.

Великобританія

Молоко – невід'ємна частина знаменитого на увесь світ five o'clock tea, яким англійці знаменують закінчення робочого дня. Тут чай з молоком називають «білим чаєм» і вибирають для нього кращі сорти. Молока має бути не менше чверті чашки.

Скандинавія

У Швеції, Фінляндії, Норвегії і Данії живуть справжні любителі молока. Саме вони утримують пальму першості по споживанню цього корисного напою. Молоко п'ють в чистому вигляді, додають в каву, дуже поважають кисломолочні продукти, сири. Кажуть, саме в користі молока – секрет міцного здоров'я справжніх вікінгів.

Індія

У країні, де корова – священна тварина, молоко займає особливе місце. Тут його п'ють і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Дуже добре про користь молока вговорить аюрведа – стародавнє індійське вчення про здоров'я. Індійці вважають, що коров'яче молоко містить всю користь трав, якими харчувалася корова, тому якщо з чим і змішують його, то тільки з такими само трав'яними прянощами або медом. Молоко в Індії – і їжа, і ліки. Тут п'ють молоко від кашлю, молоко від дратівливості, молоко для заспокоєння нервів і хорошого самопочуття – на кожен випадок є свій рецепт з молоком.

Польща

На польських вуличках можна побачити «молочні бари», які у багатьох викликають ностальгічне почуття і асоціації зі столовими радянських часів. Це бюджетні закусочні із загальними столиками, де можна перекусити швидко, дешево і дуже корисно. Ніяких заморських страв, все просто і поживно, що особливо зручно в обідню перерву. Як зрозуміло з назви, страв на молоці в меню достатньо. Тут і млинці з сиром, і молочні супи, і рисова каша на молоці, словом, чого тільки душа забажає. До речі, перший «молочний бар» був відкритий у Варшаві ще наприкінці XIX століття місцевим фермером і виробником молока Станіславом Длужевска. З тих пір ці заклади – частина польського колориту.

Ізраїль

За Біблією Ізраїль не дарма називають країною «молока і меду» – молочні продукти тут дуже поважають. Релігія вимагає від євреїв розділяти молоко і м'ясо, тому кошерні ресторани тут теж діляться на м'ясні і молочні. Молочне меню навіть приписане для релігійного свята Шавуот, одного з головних в іудейській традиції. У цей період всі іудеї віддають перевагу молочним стравам, сирах, молочним і сирним запіканкам і десертам.

Китай

Довгий час китайці майже не пили молоко, оскільки вважалося, що усі азіати мають непереносимість лактози. Однак коли у китайських дітей почалися серйозні проблеми із нестачею кальцію і повільним зростанням, уряд звернув увагу на програму «Шкільне молоко». Тут на допомогу знову приходить ультрапастеризоване молоко – в школах дітям дають порційні упаковки з картону, обсягу якої вистачає якраз на один перекус. У ситуації із непереносимістю рятує безлактозне молоко, яке набагато корисніше рослинного.

А якщо за кордоном ви хочете поділитися нашими традиціями, варто згадати, що молоко з давніх-давен вважалося символом здоров'я і достатку, а корову називали головною годувальницею. З глибини століть збереглися і старовинні рецепти, якими можна здивувати будь-якого іноземця. Можна, наприклад, приготувати ...

… вівсяний кисіль

Для цього потрібно залити теплою водою вівсяні пластівці. Дати їм настоятися в теплому місці близько доби, зцідити воду і трохи «вичавити». Додати за смаком сіль і цукор, на повільному вогні кип'ятити до загустіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню, влити молоко, перемішати, розлити в ємності для сервірування (тарілки, піали, стакани), змащені маслом, і поставити в холодильник. При подачі на стіл в застиглий кисіль влити ще холодне молоко. Це напій не тільки смачний, але і корисний. Для такої страви краще вибирати ультрапастеризоване молоко, яке не потрібно кип'ятити (як і вказано в рецепті). Молоко не піддається додатковій термічній обробці, а значить – зберігає більше користі.


Запитати