2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в Group 4 CopyGroup 41 Copyx2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!Ресурс 1odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162DBitmap851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using FigmaGroup 41

Ми знаємо, що ти будеш робити цього літа. Домашнє морозиво

Яка головна їжа влітку, коли спекотно і канікули? Правильно, морозиво! :) Це дуже смачний літній десерт, який зможе приготувати навіть школяр (ну хіба що при найменшому сприянні матусі, татуся, бабусі…). Перевіримо?

Ми знаємо, що ти будеш робити цього літа. Домашнє морозиво

Вершкове морозиво

Інгредієнти:

Ультрапастеризоване молоко – 500 мл

Ультрапастеризовані вершки (33%) – 250-300 мл

Яйця – 6 шт. (потрібні тільки жовтки!)

Цукор – 120 г

Ванільний стручок - 1 шт. (можна замінити 1/4 чайної ложки ваніліну в пакетику)

Приготування:

Виливаємо молоко в каструльку, додаємо половину цукру, ванілін і підігріваємо.

Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки перемішуємо з цукром, що залишився. Поступово додаємо в отриману суміш молоко. Витримуємо масу на водяній бані, постійно помішуючи, до загусання (якщо, провівши ложкою по поверхні, ви бачите чіткий слід, який не відразу зникає, а повільно розчиняється, – маса готова). Якщо ви використовуєте стручок ванілі, його потрібно вийняти.

Збиваємо вершки, додаємо в молочну масу (яка остигла до кімнатної температури) і обережно перемішуємо (важливо, щоб легкість вершків збереглася).

Масу на 6-8 годин поміщаємо в морозильну камеру, краще вдень, оскільки морозиво потрібно ретельно перемішувати щогодини. А якщо є морожениця, тоді просто завантажуйте в неї масу – і вже вранці у вас буде смачне морозиво до млинців на сніданок.

Слушна порада. Щоб молоко при нагріванні не згорнулося, краще використовуйте ультрапастеризоване. Згортання молока вказує на підвищену кислотність, тобто в такому молоці вже почався процес скисання, запущений присутніми в молоці бактеріями. Ультрапастеризоване молоко проходить термічну обробку, яка знищує всі шкідливі бактерії, і розливається в багатошарову картонну упаковку, яка запобігає потраплянню мікроорганізмів з навколишнього середовища всередину упаковки. В ультрапастеризованому молоці немає небезпечних бактерії, через які молоко скисає, тому при кип'ятінні воно не згорнеться. Важливо: упаковка повинна бути герметичною (без проколів і дрібних розривів) і відкрита безпосередньо перед приготуванням.

Вершково-ягідний пломбір

Інгредієнти:

Ультрапастеризоване молоко – 250 мл

Вершки 33% – 250 мл

Вершки 10% – 200 мл

Жовтки – 4 шт.

Цукрова пудра – 1 стакан

Ванілін – 1/6 чайної ложки

Ягоди (полуниця, малина, чорниця та інші) – 100-150 грамів

Приготування:

Яєчні жовтки змішуємо з цукровою пудрою – повинна вийти однорідна маса. Додаємо молоко і вершки (10%), добре перемішуємо.

Ставимо масу на середній вогонь і підігріваємо, постійно помішуючи. Варимо близько 10 хвилин до загустіння. Слідкуйте, щоб маса не закипіла, інакше жовтки можуть згорнутися.

Протираємо готову масу через сито і ставимо охолоджуватися до кімнатної температури. Потім масу потрібно помістити в морозильну камеру.

Поки вона застигає, засипаємо ягоди цукром (1-2 столові ложки) і доводимо до кипіння на невеликому вогні. Гарячі ягоди протираємо через сито і охолоджуємо.

Збиваємо жирні вершки (33%), тільки обережно, щоб не збити в масло.

Дістаємо масу з морозилки, додаємо в неї вершки та проварені ягоди, все добре перемішуємо міксером. Ставимо в холодильник на 2 години, через кожні 30 хвилин морозиво потрібно перемішувати. Потім залишаємо морозиво в морозилці до повного застигання.

Викладаємо готове морозиво в піали, посипаємо крихтами шоколаду або прикрашаємо свіжими ягодами.

Імбирне морозиво

Інгредієнти:

Ультрапастеризоване молоко – 600 мл

Яйця – 8 шт. (беремо жовтки)

Цукор – 140 г

Імбир –  1 «відросток»

Горіхи і печиво для прикраси

Приготування:

Збиваємо половину цукру і яєчні жовтки.

У сотейнику змішуємо молоко, другу половину цукру і нарізаний імбир. Ставимо на середній вогонь і чекаємо, поки закипить. Потім поступово вливаємо в молоко жовтки – стежимо, щоб не згорнулися. Проціджуємо масу, ставимо ще раз на вогонь. Постійно помішуючи, уварюємо до загустіння. Знімаємо з вогню, перемішуємо суміш, даємо охолонути.

Ставимо масу в морозильну камеру на 2 години, перемішуємо кожні 20-30 хвилин.

Готове морозиво викладаємо в креманки, посипаємо горіхами і крихтами печива.


Запитати