2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в Group 4 CopyGroup 41 Copyx2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!Ресурс 1odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162DBitmap851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using FigmaGroup 41

Хот-дог з млинців та інші смачні знахідки

Звичні страви можуть заграти новими смаками. Вся справа в інгредієнтах. Наскучили звичайні млинці та оладки на сніданок? Тоді ви звернулися за адресою.

Хот-дог з млинців та інші смачні знахідки

Пшоняні оладки на молоці

Якщо традиційна пшоняна каша для вас – нудно, здивує незвичайна форма.

Інгредієнти:

200 грамів пшона

500 мл води

200 мл молока

1 куряче яйце

3-4 ст. ложки борошна

По 1 ст. ложці рослинної олії та цукру

1 чайна ложка розпушувача

Щіпка солі, трохи родзинок

Ізюм на півгодини-годину замочуємо в теплій воді, щоб пом'якшав. Пшоно промиваємо, заливаємо водою в каструлі і ставимо на середній вогонь. Не забудьте посолити.

Коли каша буде готова, вливаємо в неї молоко, перемішуємо і знімаємо з вогню, залишаємо на 15 хвилин настоятися – нехай крупа вбере молоко.

Додаємо цукор, борошно, розпушувач і яйце, все ретельно перемішуємо, потім – родзинки і рослинну олію. Тісто готове. Залишилося обсмажити оладки на сухій сковороді до рум'яної скоринки.

Морквяні оладки на молоці

Прості, швидкі в приготуванні морквяні оладки на молоці, з родзинками і спеціями – прекрасний варіант ситного і смачного сніданку.

Інгредієнти:

220-240 грамів борошна

1 куряче яйце

280 мл молока

200 грамів моркви

По 2 ст. ложки цукру, родзинок і рослинної олії

1 ч. ложка кориці

10 г ванільного цукру

2 ч. ложки розпушувача

Дрібка солі

Змішайте всі сухі інгредієнти – борошно, розпушувач, цукор, сіль, корицю і ванільний цукор. В окрему ємність натріть на дрібній тертці моркву, змішайте з молоком, яйцем і попередньо розмоченими родзинками. Краще збити блендером, щоб маса вийшла однорідною.

Змішайте всі компоненти, додайте рослинну олію і перемішайте, цього разу без блендера – краще не перестаратися, інакше тісто може не піднятися при смаженні. Якщо тісто недостатньо густе – швидко стікає з ложки, додайте ще трохи борошна.

Смажте оладки на попередньо розігрітій сковороді, змащеній маслом, на середньому вогні. По кілька хвилин на кожній стороні – як тільки на поверхні з'являються бульбашки, перевертайте.

Морквяні оладки на молоці чудово смакує зі сметаною або йогуртом.

Хот-дог з млинця

Хот-дог без булочки, але зі смачними рум'яними млинцями на молоці

Інгредієнти:

500 мл молока

250 грамів борошна

3 курячих яйця

2 ст. ложки рослинної олії

4 сосиски

По 4 ст. ложки кетчупу або томатного соусу і гірчиці

Збийте молоко з яйцями в однорідну піну, поступово всипте борошно і влийте рослинну олію, постійно збиваючи. Тісто має вийти трохи більш еластичне, ніж звичайне для млинців, оскільки яєць ми додали більше. Такі млинці на молоці зручніше використовувати як «конверт», вони не рвуться.

Спечіть млинці, можна на сухій попередньо добре прогрітій сковороді. Перевертати потрібно тоді, коли краї млинця легко «підчіплюють».

Викладаємо сосиски на млинець, поливаємо соусами і загортаємо. Готовий ход-дог з млинця можна додатково трохи обсмажити на сковорідці.

Налисники з сиром

Налисники – тонкі млинці на молоці, які подають у вигляді трубочок з начинкою.

Інгредієнти:

1 склянка молока

3 ст. ложки картопляного крохмалю

2 курячих яйця

2 ст. ложки цукру

Щіпка солі, олія для смаження, розпушувач

Начинка:

200 грамів кисломолочного сиру

1 куряче яйце

Сметана, цукор, вершкове масло.

Для тіста збиваємо два яйця, додаємо цукор і трохи солі, потім попередньо нагріте молоко – тепле, але не гаряче. Замість борошна в тісто додаємо крохмаль – такі млинці вийдуть набагато тоншими і менш калорійними, ніж звичайні. Додаємо розпушувач. Краще брати саме розпушувач, а не соду, присмак якої в тонких млинці на молоці буде відчуватися. Все перемішати віночком.

Тісто має вийти більш рідким, ніж звичне для млинців. Залиште його настоятися 15 хвилин.

Для начинки змішайте сир з яйцями і цукром, поставте в холодильник, поки готуються млинці.

Нагрійте сковороду, змастіть її маслом і спечіть млинчики, складаючи їх стопкою. Щоб не висихали, кожен потрібно змастити вершковим маслом. Потім беріть млинці по одному і викладайте начинку тонким шаром, згортаючи в трубочку.

Готові трубочки потрібно викласти в глибоку форму для запікання таким чином, щоб вони її повністю заповнили. Зверху змащуємо все сметаною і на 10-15 хвилин відправляємо в прогріту духовку. Сметана повинна схопитися скоринкою – готово!


Запитати