2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в Group 4 CopyGroup 41 Copyx2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!Ресурс 1odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162DBitmap851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using FigmaGroup 41

Рисова каша: більше користі, менше калорій

Каша актуальна в будь-якому віці, її люблять як дорослі, так і діти. Сьогодні поговоримо про рисову кашу на молоці. Це досить ситне блюдо, однак і його можна зробити більш легким і менш калорійним. Розкриваємо секрети приготування.

Рисова каша: більше користі, менше калорій

Педіатри часто радять починати знайомство малюків із новими смаками саме з рисової каші. У ній немає глютену, але багато кальцію. Уявіть, наскільки більше цього мінералу матимемо, якщо приготувати кашу на молоці!

І для дорослих: в процесі приготування калорійність рису знижується майже у два рази. В рисовій каші всього 90 ккал на 100 грамів. Якщо готувати на знежиреному молоці без додавання вершкового масла і цукру, блюдо вийде більш дієтичним.

Простий рецепт рисової каші на молоці

250 грамів рису

0,5 л води

0,5 л молока

0,5 ч. Л. солі

За смаком: цукор, сіль, вершкове масло, ваніль, варення, сухофрукти та інші добавки

Ретельно промиваємо рис і висипаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, щоб вона повністю покривала крупу. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь, варимо до тих пір, поки рис не поглине усю воду.

Нагріваємо молоко і гарячим вливаємо в випарену кашу. Коли рис з молоком закипить знову, зменшуємо вогонь і варимо, постійно помішуючи. Додаємо інші інгредієнти за бажанням. Варимо до готовності: рис повинен стати м'яким.

Секрети приготування молочної рисової каші

Кашу періодично потрібно помішувати, один раз кожні 1-2 хвилини, інакше рис починає прилипати до дна.

Якщо готувати кашу на сильному вогні, вода і молоко дуже швидко випаровуються, рис же зваритися не встигне і залишиться твердим. Якщо ви доливаєте молоко в ще не готову кашу, пригоряти буде сильніше, ніж на воді – помішуйте частіше.

Зазвичай для рисової каші використовують круглий білий рис. Але ми радимо не забувати про інші види, нешліфоване рисове зерно – жовте або коричневе – зберігає більше корисних речовин. Тільки пам'ятайте, що такий рис вариться довше – близько 40-50 хвилин. Якщо все ж віддаєте перевагу білому, спробуйте довгозерновий, його традиційно використовуються для плову, він не так сильно розварюється, а зернятка не злипаються.

Кашу, як відомо, маслом не зіпсуєш. Але якщо ви на дієті, то з вершковим краще обережніше. Ні – сміливо кладіть масло в уже готову страву. Якщо не поспішаєте, можна додати масло прямо в каструлю з готовою кашею, закрити кришкою і дати потомитися хвилин 30-40 – так вийде ще смачнішим і ніжнішим, з приємним вершковим присмаком.

На замітку: рис-«перевертень»

Захопилися і приготували дуже багато рисової каші на молоці? Не біда. Надлишок легко можна перетворити в незвичайні й смачні млинці. Додайте яйце і трохи борошна, добре перемішайте, при бажанні можна додати терте яблуко. Ліпимо оладки, обвалюємо у борошні і на повільному вогні обсмажуємо до рум'яної скоринки.


Запитати