2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в x2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!odnoklassnikiCreated using FigmaGroup 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using Figma

Знак «Вищий молочний стандарт»: що означає таке маркування на упаковці молока

Знак «Вищий молочний стандарт» – це ...

Знак «Вищий молочний стандарт»: що означає таке маркування на упаковці молока

Молоко без консервантів

Це вказує на те, що молоко питне ультрапастеризоване було вироблене на лінії Tetra Pak за сучасною технологією обробки, яка не передбачає використання консервантів для продовження терміну зберігання продукту. Тут працюють інші принципи – тривале зберігання молока досягається завдяки технології обробки та упаковки:

Ультрапастеризація в замкнутій системі: молоко швидко нагрівають до температури вище 135°С, витримують протягом декількох секунд, потім швидко охолоджують до температури зберігання. Процес відбувається в системі замкнутого циклу, тобто без доступу повітря. Це виключає ймовірність небажаних зовнішніх впливів – світла, повітря, вологи, бактерій із навколишнього середовища, людського фактора. В результаті такої теплової обробки знищуються всі шкідливі бактерії (в тому числі спори, а також ферменти), через які молоко швидко псується.

Розлив в асептичних умовах: молоко, яке пройшло обробку методом ультрапастеризації, подається до пакувальної машини через заздалегідь стерилізовану замкнуту систему і розливається в картонний «рукав», який також попередньо дезінфікують перекисом водню та ультрафіолетовими лампами. Упаковка формується всередині пакувального автомата в стерильних і герметичних умовах і запаюється нижче рівня рідини – це означає, що заповнюється увесь внутрішній об'єм і вміст захищений від окислення.

Ультрапастеризація знищує бактерії, через які молоко скисає, тому необхідності в додаванні консервантів для продовження терміну придатності немає.

Бережна теплова обробка

Молоко пройшло ретельну, але щадну термічну обробку за технологією ультрапастеризації, коли його:

     1 – швидко нагрівають до темпераутри вище 135°С

     2 – витримують при температурі вище 135°С протягом декількох секунд

     3 – моментально охолоджують до 24°С

Температурний стрибок вбиває шкідливу мікрофлору, включаючи спори бактерій, оболонка яких здатна витримувати температуру до 90 ° С.

Короткочасність процесу дозволяє зберегти корисні речовини – вітаміни, мікроелементи та цінний білок казеїн, збереження яких залежить саме від тривалості нагрівання, а не температури – за кілька секунд обробки вони не встигають зруйнуватися.

В результаті ультрапастеризації ми отримуємо молоко, яке зберегло свої органолептичні властивості, поживні властивості та готове до вживання.

Багатошаровий захист від світла і повітря

Ультрапастеризоване молоко розлите в асептичні картонні пакети складної шестишарової структури:

Шар № 1 – внутрішній – харчовий поліетилен: запобігає контакту продукту з упаковкою, утримуючи вологу всередині

Шар № 2 – з'єднувальний – харчовий поліетилен: шар герметизації

Шар № 3 – захист від зовнішніх факторів – алюмінієва фольга: складає близько 5% від ваги упаковки, забезпечує захист від ультрафіолету, кисню, міграції смаків і запахів

Шар № 4 – з'єднувальний – харчовий поліетилен: додатковий шар ламінування і герметизації

Шар № 5 – основа упаковки – картон: складає приблизно 2/3 від ваги упаковки, надає конструкції жорсткості та міцності

Шар № 6 – зовнішній – харчовий поліетилен: забезпечує захист від вологи ззовні

Матеріали упаковки

Картон: основний «несучий матеріал» асептичної упаковки. Для виготовлення пакетів Tetra Pak використовується спеціальний багатошаровий картон – він набагато міцніший, аніж звичайний, і менш схильний до деформації. Завдяки цьому упаковка виходить достатньо жорсткою і зберігає форму при транспортуванні та під час зберігання.

Алюмінієва фольга: запобігає потраплянню світла і повітря всередину пакета – продукт залишається свіжим протягом усього терміну зберігання. Фольга товщиною в 6 мікрон – особливе «ноу-хау» упаковки Tetra Pak. Виробляти подібне технологічне диво мають можливість лише кілька високотехнологічних заводів в світі.

Поліетилен: для упаковки Tetra Pak використовується компіляція кількох видів харчового поліетилену. Саме поліетилен робить пакет на 100% герметичним, допомагаючи зберегти свіжість продукту. Вимоги до якості такого полімеру надзвичайно високі і дотримуються неухильно, щоб гарантувати абсолютну харчову безпеку продукту.

Картонний пакет має бар'єрні властивості,  захищає вміст від руйнівного впливу факторів зовнішнього середовища, не пропускає сонячного світла. В такому герметично закритому пакеті молоко не вимагає охолодження і може зберігатися навіть при кімнатній температурі.

 


Запитати
s
Завантаження 0%