2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в Group 4 CopyGroup 41 Copyx2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!Ресурс 1odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162DBitmap851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using FigmaGroup 41

Ультрапастеризоване молоко: чим корисний цей продукт

Ультрапастеризованим називають продукт, який пройшов дбайливу термічну обробку з метою збереження його корисних властивостей. Інститут харчових технологій США визнав цей метод обробки головним досягненням харчових технологій.

Ультрапастеризоване молоко: чим корисний цей продукт

Смак молока нам знайомий змалечку. Це продукт щоденного споживання, частий гість на нашому столі. Молоко п'ють просто так і з печивом, додають до кави і чаю, використовують для приготування каш і десертів. На полицях магазинів сьогодні можна знайти ультрапастеризоване молоко зі знаком «Вищий молочний стандарт». Пояснимо, що означає таке маркування і в чому його відмінність від інших видів молока.

Технологія

Ультрапастеризація стала свого часу революційною методикою термічної обробки молока. Інститут харчових технологій США назвав її головним досягненням харчових технологій минулого століття, і ось чому.

При ультрапастеризації молоко нагрівають до температури 137°С, утримують при такому градусі 4 секунди, після чого різко знижують температуру до кімнатної. Завдяки короткостроковості дії високої температури зберігається поживність молока, а також вітаміни і мінерали які в ньому містяться, зокрема кальцій, калій, магній, вітаміни А, В1, В2, В6, ніацин. Це підтверджують результати наукових досліджень міжнародних інститутів, організацій охорони здоров'я США і Євросоюзу. Тут же йдеться про те, що ультрапастеризація виключає ризик хвороб, спричинених мікроорганізмами сирого молока ‒ вони знищуються під впливом високої температури.

Упаковка

Після ультрапастеризації молоко розливають із дотриманням правил стерильності. Продукт подається до пакувальної машині по замкнутій системі, потім в асептичних умовах розливається по пакетах. Використовується багатошарова упаковка, що складається з трьох матеріалів ‒ картону, поліетилену, алюмінієвої фольги. Вона герметична і надійно захищає продукт від впливу світла, кисню, вологи, а також повторного потрапляння бактерій ззовні. Споживання молока, яке пройшло таку обробку, знижує ризик отруєння.

Користь

Ультрапастеризоване молоко набуває все більшої популярності серед любителів молочної продукції, котрі стежать за своїм здоров'ям. Ось кілька причин включити цей продукт в свій раціон:

  • молоко корисне для серцево-судинної системи;
  • молоко нормалізує обмінні процеси, а також роботу нервової системи;
  • молочні продукти містять кальцій, який відповідає за збереження кісток і зубів;
  • молоко має корисний вплив на роботу травної системи.

Зручність

Сучасна людина знаходиться в постійному русі. Щоденні поїздки, постійні відрядження, спортивна активність, динамічна робота ‒ часу на домашнє харчування залишається критично мало, а на щоденні походи в магазин за продуктами його і зовсім немає. Ультрапастеризоване молоко ‒ справжній скарб для сучасної людини. В умовах кімнатної температури зберігати такий продукт можна до півроку, відкриту упаковку краще випити за 3 дні. Закупивши кілька упаковок молока зі знаком «Вищий молочний стандарт», можна надовго виключити його з переліку покупок.


Запитати