2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в x2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162D851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using Figma

Цікаві каші на молоці

Так хочеться корисного сніданку, але звичайні каші вже приїлися? Ми підібрали найсмачніші і незвичні каші на молоці – від прадідів до сучасних шеф-кухарів.

Цікаві каші на молоці

Гур'євська каша

В основі улюбленої каші графа Дмитра Гур'єва – манна каша на молоці. Секрет – в горіхах, сухофруктах і ... вершкових пінках. Граф Гур'єв, спробувавши цю густу наваристу кашу від кріпосного кухаря Захара Кузьміна, так її вподобав, що викупив Захара разом із сім'єю і зробив шанованим кухарем при своєму дворі.

Приготування гур’євської каші починається з молока, яке потрібно в жароміцному посуді поставити в духовку. По мірі загустіння кілька разів слід знімати пінку в окремий посуд. Коли молоко остаточно перетвориться на вершки, у них додають манну крупу, цукор і варять на середньому вогні. Каша загусла – час додати горіхів і сухофруктів. Потім кашу шарами перекладають з вершковими пінками і ставлять в духовку ще на кілька хвилин.

Каша Реріха

Художник Микола Реріх був прихильником здорового способу життя і рецепт цієї каші вичитав у тибетській книзі про правильне харчування. Ченці запевняли, ця каша на молоці з кедровим борошном і льоном зміцнює імунітет.

Для приготування молоко розбавляють водою один до одного, потім кип'ятять і засипають по 2 ложки ячної і лляної крупи, а також по чайній ложці кедрової муки і муки з розторопші. Коли крупи поваряться хвилину-дві, в молочну кашу слід додати трохи соди. Як тільки каша закипить, її знімають з вогню, додають солодкий сироп і покращують стан свого здоров'я смачним сніданком. 

Каша з кіноа з молоком

Кіноа – екзотичні зерна, які прийшли на наші прилавки не так давно зі Сходу. Це не крупа, а насіння, проте каша з них виходить навариста, м'яка і, головне, дуже ситна!

Кіноа потрібно заливати холодним молоком і поступово доводити до кипіння на маленькому вогні під кришкою – усього 20 хвилин, не більше. Найкраще каша на молоці з кіноа смакує солодкуватою, тож радимо додати трохи меду і горішків.

Кукурудзяна каша з часником

Це варіант для тих, хто втомився від солодких каш і любить незвичайний присмак. Кукурудзяна каша на молоці вариться із додаванням бульйону, попередньо звареної цибулі та часнику – 20 хвилин під закритою кришкою. У готову кашу можна додати перцю та/чи сиру – тоді гострота і солонуватий присмак стануть ще більш вираженими.

Амарантова каша

Амарант або щириця – ще одне незвична для нас рослина. Вона однорічна, а з її насіння маємо відмінну і корисну крупу. В середні віки амарант навіть був заборонений, оскільки вірили, що його використовують у чаклунських зіллях й обрядах.

Як варити «чаклунську кашу» на молоці? Краще використовувати не зерна, а амарантового крупу. Півлітра молока доведіть до кипіння, засипте п'ять великих ложок крупи і варіть всього пару хвилин – цього вистачить. Амарантова каша на молоці відмінно поєднується із медом і корицею.

Користь каші на молоці доведена кількома поколіннями. А в сучасному світі, щоб користі було більше, вибирайте молоко, яке пройшло бережну термообробку і зберегло максимум вітамінів і мікроелементів.


Запитати