2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в Group 4 CopyGroup 41 Copyx2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!Ресурс 1odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162DBitmap851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using FigmaGroup 41

Збираємо дитину до школи: правильні перекуси

Розпочався новий шкільний сезон. Діти проводять в школі по 5 - 8 годин і витрачають там чимало енергії. Брак калорій може викликати слабкість, втому, зниження концентрації уваги. Щоб цього не сталося, важливо забезпечити дітям своєчасне і здорове харчування. Розповідаємо, що можна дати школяреві з собою, а яких продуктів краще уникати.

Збираємо дитину до школи: правильні перекуси

Що покласти в ланч-бокс школяра?

Головне - збалансованість. Ось кілька варіантів перекусів:

Овочі та фрукти містять клітковину, вітаміни, мінерали і невелику кількість жирів. У якості снеку підійдуть орква, огірок, яблука, груші. А от м'які плоди краще не давати: вони можуть потекти і залишити слід на новому рюкзаку або одязі.

Сендвічі з сиром і куркою наситять організм жирами, білками і вуглеводами. Варену або копчену ковбасу прибережіть для рідкісних домашніх застіль: вони швидко псуються і не приносять користі.

Горіхи та сухофрукти – відмінне джерело жирних кислот і білків. Сухофрукти багаті вітамінами і вуглеводами, вони солодкі, тож діти залюбки їх їдять. Горіхи – це справжній суперфуд для дитячого мозку, корисний і поживний. Найбільш калорійні кешью, арахіс, мигдаль, волоські.

Гранола – вуглеводний перекус, який можна зробити з вівсяних пластівців, меду, ягід і сиропу. Готувати гранолу дуже легко і швидко. Рецептів в інтернеті чимало. Користі багато. 

Молоко – джерело вітамінів і корисних речовин. Воно багате кальцієм, який міститься у молоці у найбільш засвоюваній для людини формі, саме тому його рекомендують пити дітям і підліткам. Скелет активно зростає, кісткова тканина динамічно оновлюється, отже організму потрібно багато кальцію.

Щоб корисний продукт завжди був під рукою, краще купувати ультрапастеризоване молоко. Завдяки технології термічної обробки воно може зберігатися до півроку в закритому вигляді, а асептична багатошарова упаковка захищає продукт від потрапляння світла, вологи або небезпечних бактерій. Для школярів найзручніше купувати порційні упаковки по 200 мілілітрів: місце в шкільному рюкзаку для них знайдеться завжди.

Не забудьте покласти пляшку води, навіть якщо вже спакували морс або маленький пакет молока. Дитині необхідно дотримуватися питного режиму, особливо під час занять. Чиста вода допомагає залишатися сконцентрованими і прискорює обмін речовин.

Чого не варто давати з собою?

Спробуйте дотримуватися простих порад:

Мінімізуйте кількість магазинної випічки: більшість булочок печуть на маргарині, а в ньому містяться трансжири, які ніякої користі організму не приносять.

Від чіпсів і солодких батончиків краще відмовити: від простих вуглеводів і смакових добавок тільки зростатиме апетит.

Якщо хочете дати дитині кисломолочні продукти, обов'язково поясніть, що їх потрібно з'їсти в першу чергу. Такі продукти не можна довго зберігати без холодильника.

Якщо у дитини є проблеми з шлунково-кишковим трактом, порадьтеся з лікарем гастроентерологом, які продукти можна включити в меню школяра.


Запитати