2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в x2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162D851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using Figma

Рецепти млинців на молоці: вибирайте на ваш смак

Млинці ‒ один з найкращих винаходів людства. Без перебільшень. Як готувати млинці, кожен вирішує сам ‒ рецептів існує безліч. Але одним з найголовніших інгредієнтів майже завжди є молоко. Тому любителям пекти свіжі млинці коли тільки заманеться краще купувати необхідний продукт зі стратегічним запасом. Головна умова ‒ молоко має пройти процес ультрапастеризації: термін придатності такого молока довший, і для зберігання йому зовсім не потрібен холодильник.

Рецепти млинців на молоці: вибирайте на ваш смак

Ми зібрали рецепти від різних блогерів і хочемо поділитися ними з вами.

ДРІЖДЖОВИЙ МЛИНЦІ від Лілі Завадської

Інгредієнти:

500 мл молока

2 яйця

1/2 ч. л. сухих дріжджів

200 г борошна

1 ч. л. цукру

дрібка солі 

Приготування

Підігрійте молоко, щоб воно було теплим (близько 40С, не вище), додайте цукор та дріжджі, розмішайте і почекайте, допоки дріжджі почнуть працювати ‒ має з’явитися пінка.

Додайте яйця, сіль, борошно і вінчком перемішайте до однорідності.

Накрийте рушником або харчовою плівкою (не забудьте зробити в плівці кілька проколів, аби тісто «дихало») і залиште при кімнатній температурі на 5 ‒ 8 годин. Не забудьте перемішати тісто кілька разів.

Випікайте на змащеній олією пательні.

Готовий млинець змастіть вершковим маслом.

 

СИРНІ МЛИНЦІ від @elena_photofood

Інгредієнти:

500 мл молока

2 яйця

205 г борошна

1 ст. л. цукру

1 ч. л. солі

1 ч. л. розпушувача

4 ст. л. рослинної олії

150 г твердого сиру

зелень за бажанням (наприклад, петрушка та кріп) 

Приготування

До глибокої миски налити трохи підігріте молоко, додати яйця, цукор і сіль, перемішати міксером або блендером до однорідності.

Всипати просіяне борошно і розпушувач, перемішати до однорідності.

Додати рослинну олію, перемішати.

Сир натерти на дрібній тертці, зелень дрібно посікти.

Додати сир та зелень до тіста, перемішати.

Пательню змащувати перед кожним млинцем рослинною олією.

Смажити з першої сторони на середньому вогні, перегорнути та досмажити з іншої.

На другій стороні тримайте млинець зовсім небагато, щоб не підгорів сир.

ГРЕЧАНІ МЛИНЦІ від @bittereschokolade

Інгредієнти:

2 яйця

180 г молока

100 г йогурту натурального

50 г рисового борошна

60-70 г борошна зеленої гречки

1 ст. л. рослинної олії

2-3 ст. л. меду або цукру

дрібка солі

Приготування

Ретельно розмішайте міксером або за допомогою вінчка молоко, йогурт, яйця, мед, рослинну олію.

У великій мисці змішайте два види борошна, додайте сіль.

Вилийте у борошно молочну суміш, розмішайте.

Випікайте на добре розігрітій пательні.

Готуйте і насолоджуйтеся. Смачного!

 


Запитати