2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в Group 4 CopyGroup 41 Copyx2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!Ресурс 1odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162DBitmap851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using FigmaGroup 41

Рецепти сезонних осінніх страв

Ось так завжди: літо стрімко пролітає і осінь застає зненацька. Однак впадати у відчай і хандрити не варто! Восени дозрівають найкорисніші, багаті на вітаміни і мінеральні речовини овочі, фрукти, гриби. Вони – справжній заряд енергії для підтримання активного життя.

Рецепти сезонних осінніх страв

Зібрали для вас цікаві рецепти, які позбавлять від меланхолійних думок і здивують новими поєднаннями.

Німецький сливовий пиріг

Сезон слив починається в серпні, проте на початку осені на ринку ще можна знайти залишки врожаю. Сливи – чудова начинка для випічки. Виходить ароматно, смачно і красиво.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г слив

150 г сиру

100 г манної крупи

150 мл молока

2 яйця

3 столові ложки цукру

ванільна стружка

столова ложка лимонного соку

чайна ложка лимонної цедри

чайна ложка кориці

сіль

вершкове масло

цукрова пудра для посипання

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Вимийте сливи, розділіть їх навпіл, витягніть кісточки.
  2. Викладіть фрукти в миску, додайте корицю і цукор. Перемішайте.
  3. В окремій мисці змішайте сир, молоко і манну крупу.
  4. Розділіть та очистіть ваніль. Відокремте яєчні білки від жовтків, помістивши їх в різні ємності.
  5. Жовтки збивайте з очищеною ваніллю і цукром до утворення піни. У масу додайте сирну суміш, перемішайте.
  6. Білки збийте з лимонним соком, цедрою і щіпкою солі, потім додайте жовтки.
  7. Змастіть маслом форму для випічки і налийте ⅔ тіста. Потім розкладіть сливи, а зверху вилийте тісто.
  8. Випікайте 40 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Не забудьте трохи остудити перед подачею і посипати цукровою пудрою.

Багато хто любить випічку із молоком. Можна і так – дійсно смачно! А можна просто підігріти трохи зі спеціями – і зігрітися прохолодним осіннім вечором. Не виключайте цей продукт зі свого осіннього раціону, адже це незамінний помічник у відновленні сил. Секретна «зброя» молока при боротьбі зі стресом – вітаміни групи В і вітамін D. Дефіцит останнього, вважають дослідники, безпосередньо впливає на прояв осінньої хандри і поганого настрою.

Щоб в будь-який момент приготувати улюблене блюдо, краще купувати молоко про запас. Вибирайте ультрапастеризоване - в закритому вигляді воно зберігається до півроку і не буде займати місця в холодильнику, адже його можна зберігати при кімнатній температурі.

Данський млинець з інжиром

ІНГРЕДІЄНТИ:

3 чайні ложки вершкового або кокосового масла

1/2 ванільного стручка (або ванільного екстракту)

3/4 склянки молока

2 яйця

1/4 чайної ложки солі

2 столові ложки кленового сиропу

1/2 склянки борошна

6 штук інжиру

ІНГРЕДІЄНТИ:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. Візьміть чавунну сковорідку або ємність, яку можна поставити в духовку.
  3. Розігрійте її в духовці, покладіть туди масло і розтопіть його.
  4. Приготуйте млинцеву суміш: змішайте молоко, яйця, сіль, ваніль, кленовий сироп.
  5. Обережно додайте борошно, розмішуючи вінчком до однорідної маси.
  6. Дістаньте розпечену сковорідку, розтоплене масло вмішайте в тісто.
  7. Викладіть інжир зрізом догори і залийте млинцевою сумішшю.
  8. Випікайте в духовці 25-30 хвилин до рум'яного кольору.
  9. Дістаньте з духовки і посипте готову страву невеликою кількістю цукрової пудри.

Омлет з лісовими грибами

Назбирали грибів? Тоді саме час урізноманітнити звичні страви. Зі свіжими грибами можна приготувати ніжний омлет - відмінний сніданок, який нагадає про вихідні у лісі.

ІНГРЕДІЄНТИ:

4 яйця

пучок кінзи

півсклянки молока

100 г лісових грибів

50 г моцарели

столова ложка оливкової олії

сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. У глибоку ємність розбити яйця, додати молоко, збити виделкою. Додати спеції за смаком.
  2. Нарізати гриби, покласти на пательню, обсмажувати 3-5 хвилин. Подрібнити кінзу, додати до грибів.
  3. Нарізати кубиками сир моцарелла.
  4. На пательню з грибами і кінзою вилити суміш, накрити кришкою і зменшити вогонь. Томити близько 3 хвилин, потім додати кубики моцарели. Готувати, поки не розплавиться сир.

Смачного!


Запитати