Салат з пасти, помідорів, тунця і кукурудзи
Приготування:
250 грам пасти (з твердих сортів пшениці)
1 огірок
100 грам сиру фета
200 грам томатів черрі
1 стакан консервованої кукурудзи
200 г консервованого тунця
Пучок базиліка
2 столові ложки оливкової олії
Сіль, перець за смаком
Приготування:
Вкиньте пасту у підсолену киплячу воду і варіть відповідно до інструкції на упаковці. Готову пасту перекладіть в окрему ємність, додайте оливкову олію.
Томати черрі розріжте навпіл, наріжте кубиками огірок. Змішайте нарізані овочі з пастою, додайте тунець, кукурудзу, базилік, сіль і перець.
Гречка з адигейським сиром і медом
Якщо звичайна гречка вам приїлася, спробуйте перетворити її на солодку страву.
Інгредієнти:
- 1 стакан гречаної крупи ядриця
- 300 мл вершків жирністю не менше 20%
- 150 грам адигейського сиру
- 1 столова ложка цукру
- 1 столова ложка топленого масла
- Сіль
- Рідкий мед
- Улюблені ягоди
Приготування:
Розігрійте топлене масло в каструлі, всипите гречку, додайте сіль і перемішайте. Залийте дві склянки води, доведіть до кипіння, закрийте кришкою і варіть на невеликому вогні 20 хвилин. Водночас змішайте вершки з ванільним цукром і ложкою меду. Доведіть до кипіння вершки, але не кип'ятіть.
Готову кашу перекладіть в глибоку ємність, залийте вершками, а зверху викладіть тонко нарізаний адигейський сир. Перш ніж їсти, полийте страву медом. За бажанням можна додати улюблені ягоди, наприклад, лохину або малину.
Гранола класична
Страви для сніданку – це стереотип, з яким ми пропонуємо боротися. Спробуйте приготувати напередодні і взяти з собою на роботу гранолу – прекрасне джерело складних вуглеводів, що забезпечить тривале відчуття ситості.
Інгредієнти:
2 склянки вівсяних пластівців
1/2 склянки будь-яких мелених горіхів
1/3 склянки родзинок
Жменя сушеної журавлини
1/4 чайної ложки солі
1/4 склянки меду
1/2 чайної ложки кориці
3 столових ложки рослинної або оливкової олії
1 столова ложка води
2 столових ложки цукру
Приготування:
Змішайте в глибокій ємності вівсяні пластівці, горіхи, цукор і сіль.
На слабкому вогні нагрійте мед, додайте воду, корицю, масло і доведіть до однорідності. Залийте в сухі інгредієнти і ретельно перемішайте. Розігрійте духовку до 130 градусів, деко застеліть пергаментним папером. Розподіліть всю масу рівномірно по поверхні дека і відправте в духовку. Запікайте півгодини і не забувайте кожні 10 хвилин перемішувати ложкою. Дістаньте з духовки, додайте родзинки і журавлину, запікайте ще 15 хвилин до золотистого кольору. Остудіть і покладіть у контейнер.
Перед вживанням залийте гранолу молоком середньої жирності. Якщо у вашому офісі немає безкоштовного молока від компанії, купіть кілька порційних упаковок по 200 мл. Щоб молоко завжди було під рукою, вибирайте ультрапастеризоване. Його термін придатності довший і для зберігання зовсім не потрібен холодильник. А завдяки компактному розміру навіть у шухляді робочого столу воно не займе багато місця.