2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в x2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!odnoklassnikiCreated using FigmaGroup 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using Figma

Незвичайні національні страви з молоком

Молоко – важливий продукт у багатьох культурах, тому в національних кухнях так багато «молочних» рецептів. Якщо вам цікаві страви незвичайні, з особливим національним колоритом, тоді цей матеріал саме для вас.

Незвичайні національні страви з молоком

Курка по-татарськи, фарширована молоком і яйцем

Інгредієнти:

1 курка (приблизно 1 – 1,2 кг)

10 курячих яєць

50 г вершкового масла

200 мл ультрапастеризованого молока

Сіль і перець за смаком

Молоду угодовану курку промийте в холодній воді, шкіру на шиї відтягніть до грудинки, а саму шийку відріжте. Якщо курка не випотрошена, то видаліть всі нутрощі через надріз на черевці. Розрізи акуратно зашийте.

Обережно відокремте від м'яса шкіру, не знімаючи і не розриваючи її. Між нею і тушкою має утворитися «кишеня». Перевірити можна наступним чином: спробуйте відокремлену шкіру надути – якщо шкіра надувається, а повітря не виходить назовні, тоді курка готова. Якщо є розриви, їх слід зашити.

Змішайте яйця з молоком, сіллю і перцем. Якщо курка не достатньо жирна, додайте в суміш вершкового масла. Отриманий «фарш» ложкою вливайте в «кишеню» між шкірою і м'ясом. Намагайтеся, щоб рідина не потрапила всередину тушки.

Шию фаршированої курки перев'яжіть ниткою, щоб суміш не витікала. Саму курочку загорніть в марлю або серветку з тканини – так шкіра не лопне при варінні.

Доведіть підсолену воду до кипіння і покладіть в неї курку. Варити треба на повільному вогні годину-півтори. Слідкуйте, щоб яєчно-молочний «фарш» не витік в бульйон.

Через 30-40 хвилин курка повинна «роздутися» – у цей момент її шкіру потрібно акуратно проколоти голкою в декількох місцях, щоб вийшло повітря.

Готова курка ділиться на чотири частини – дві з ніжками, дві з крильцями. Якщо ви любите смажену курку, то після варіння її можна зарум'янити в духовці.

Подається курка гарячою, з рисовою кашею або картоплею.

Французький гратен Дофінуа (запечена у вершках картопля)

Інгредієнти:

1,5 кг картоплі

1 яйце

200 мл ультрапастеризованого молока

200 мл ультрапастеризованих вершків 33%

20 г вершкового масла

120 г твердого тертого сиру

1-2 зубчики часнику

Сіль, перець, мускатний горіх за смаком

Очищену і промиту картоплю нарізаємо тонкими кружальцями і промокаємо серветкою від зайвої вологи. Дрібно рубаємо часник.

Для приготування знадобиться щільна жароміцна форма, в ідеалі – керамічна. Змащуємо її маслом і посипаємо часником. На дно викладаємо шар картоплі, солимо і перчимо. Заливаємо столовою ложкою вершків, засипаємо ложкою тертого сиру. Далі знову шар картоплі, шар вершків, шар сиру. Заповнюємо так всю форму, останній шар повинен бути сирним. Заливаємо всю форму молоком.

Розігріваємо духовку до 200ºС, ставимо гратен і запікаємо протягом години.

Збиваємо яйце з однією ложкою вершків, додаємо сіль і перець. Через годину виймаємо гратен, поливаємо його яєчною сумішшю і випікаємо в духовці ще 15 хвилин, поки не утвориться гарна скоринка.

Гратен подають прямо в формі для запікання.

Португальські картопляні сирні крокети

Інгредієнти:

8 картоплин

100 мл ультрапастеризованого молока

100 г вершкового масла

100 мл рослинної олії (рафінованої)

200 г сиру

8 ст.л. борошна

50 г панірувальних сухарів

Сіль, мускатний горіх

Картоплю очистити, зварити і перем’яти в густе пюре з молоком, маслом, сіллю і спеціями.

Натріть сир на тертці і перемішайте з пюре. Дайте охолонути.

Додайте в масу яйця і перемішайте. Поступово введіть борошно і замісіть густе тісто. Охолодіть, тісто має затвердіти.

Зліпіть кульки та обкатайте їх в панірувальних сухарях.

Вилийте соняшникову олію в каструлю, розтопіть в ній вершкове масло. У цьому фритюрі будемо смажити крокети. Кульки потрібно занурювати в розпечене масло акуратно, шумівкою, і перевертати при смаженні. Крокети не повинні торкатися один одного, таж не кладіть відразу багато.

Крокети – відмінний гарнір до яловичини, риби і гострих сосисок, але в Португалії їх подають також як окрему страву з білим соусом або перцем пірі-пірі.

 

Китайське (кантонське) «смажене» молоко

Інгредієнти:

Для крему:

250 мл ультрапастеризованого молока

50 г крохмалю

20 г цукру

Для кляра:

150 мл води

100 г борошна

4 ст.л. крохмалю

1 ч.л. соди

Три чверті молока вилийте в маленьку каструльку, додайте цукор і нагрівайте на невеликому вогні. Не кип'ятіть, щоб зберегти користь молока! Достатньо лише підігріти, щоб розчинився цукор.

Решту молока змішайте з крохмалем і акуратно влийте в тепле молоко. Варіть на маленькому вогні, помішуючи, поки не загусне. Маса повинна бути без грудочок. При бажанні для однорідності можна перемішати блендером.

Отриману суміш виливаємо в пластиковий контейнер – товщина шару має бути 1 – 1,5 сантиметри. Відправляємо в морозильну камеру на три години.

Для кляра змішуємо борошно, крохмаль і соду, потім акуратно вводимо воду, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.

Заморожений крем розрізаємо на шматочки. Щоб різати було легше, ніж можна змочити у воді.

Розігріваємо в глибокій сковороді трохи рослинного масла, занурюємо шматочки замороженого крему в кляр та обсмажуємо на кожній стороні по 2 хвилини. Викладаємо на паперову серветку, щоб вона увібрала зайве масло.

Десерт готовий! Подавати краще з варенням або згущеним молоком.

Роль молока в кулінарії неоціненна – це не тільки особливий смак страв, але і збагачення їх незамінними мікроелементами і вітамінами.

 


Запитати
s
Завантаження 0%