2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в x2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!odnoklassnikiCreated using FigmaGroup 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using Figma

МОЛОЧНИЙ СУП - ТРАДИЦІЇ І КОРИСТЬ З УСЬОГО СВІТУ

Суп - корисна і ситна страва, знайома нам з дитинства. А молочний суп ще смачніший і ще корисніший. Він особливо актуальний в холодну пору року. Ми зібрали рецепти молочних супів з усього світу, які вас зігріють і додадуть сил.

МОЛОЧНИЙ СУП - ТРАДИЦІЇ І КОРИСТЬ З УСЬОГО СВІТУ

Рисовий молочний суп

Рисовий суп - краща альтернатива супу з лкшиною, котрий точно вже приївся вашим дітлахам. Солодкий, молочний, ситний і простий!

Продукти

0,5 л молока
1 ч. Ложка ванільного цукру
1 ч. Ложка вершкового масла
0,5 ч. Ложки солі
2 ст. ложки рису

Приготування

Добре промитий рис заливаємо двома склянками чистої води і ставимо на сильний вогонь. Варимо, постійно помішуючи, поки вода не закипить. Потім зменшуємо вогонь і продовжуємо варити, поки крупа не вдере усю рідину. 

Всипаємо ванільний цукор в зварений рис, акуратно вливаємо тонкою цівкою молоко. Зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити, періодично помішуючи.

Через 5 хвилин цукор повністю розчиниться, молоко прокип'ятити з рисом - молочний рисовий суп готовий! У тарілку додайте вершкового масла, за бажанням - сухофруктів.

Рекомендуємо використовувати для приготування супів ультрапастеризоване молоко. Воно залишається свіжим протягом всього терміну придатності, а значить – не згорнеться при найменшому нагріванні. Це стало можливим завдяки «розумній» технології виробництва – ультрапастеризації: молоко піддається короткочасному нагріву, в результаті чого знищуються бактерій, через які молоко швидко псується. Потім в умовах абсолютної стерильності молоко упаковується в герметичний багатошаровий картонний пакет. Така упаковка має барьерні властивості, тож надійно захищає продукт від руйнівно впливу ультрафіолету і кисню, а також проникнення вологи, сторонніх запахів і бактерій – всього, що може негативно вплинути на якість і свіжість молока.

Суп з овочами і молоком

Поєднати те, що не поєднуться? Легко! Особливо якщо вийде смачний і легкий супчик.

Продукти

1 л молока
По 60 г цвітної і білокачанної капусти
1 картоплина
3 ст. ложки зеленого горошку (консервованого)
10 г вершкового масла
Сіль, цукор

Приготування 

Ставимо молоко на вогонь, в іншій каструлі кип'ятимо воду, а тим часом займаємося овочами. Шаткуємо капусту, ріжемо картоплю і разом з цвітною капустою опускаємо все на хвилину в киплячу воду.

Через хвилину виймаємо овочі і перекладаємо в молоко. Варимо 15 хвилин.

Горошок разом з рідиною, в якій він законсервований, висипаємо в суп за 2-3 хвилини до готовності. Додаємо сіль і цукор.

Подаємо суп з маслом.

«Морський» молочний суп

Цей густий вершковий суп з морепродуктами зробить вашу вечерю особливою.

Продукти 

500 г улюблених морепродуктів (креветки, мідії тощо)
1 л молока
0,5 л вершків 33%
125 г жирної сметани
1 ст. ложка борошна
1 ст. ложка вершкового масла
2 цибулини
Сіль перець

Приготування

Молоко доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь.

Обсмажуємо цибулю на розтопленому вершковому маслі до прозорості. Додаємо до цибулі борошно і 3-4 хвилини смажимо. Вводимо вершки і сметану, варимо поки суміш загусне (близько 5 хвилин).

Суміш морепродуктів висипаємо в гаряче молоко і варимо кілька хвилин. Додаємо суміш з цибулі та вершків зі сметаною і ще раз проварюємо до загустіння. Перчимо і солимо за смаком.

Альпійський молочний суп

Цей ситний суп легко стане як повноцінним обідом, так і вечерею.

Продукти

0,8 л молока
300 г м'якушки білого хліба
20 г вершкового масла
2 ч. ложки цукру
2 варені яйця (жовтки)
20-30 г твердого сиру
Сіль

Приготування

Хліб без скоринок нарізаємо тонкими скибочками і злегка обсмажуємо на вершковому маслі з обох сторін, поки не зарум'яниться. Грінки відправляємо в супницю.

Кип'ятимо молоко, додаємо сіль і цукор, зменшуємо вогонь до мінімуму.

Варені жовтки розтираємо виделкою і акуратно викладаємо в кипляче молоко, постійно помішуючи.

Варимо до загустіння, знімаємо каструлю з вогню.

Розливаємо суп по тарілках. Готову страву посипаємо тертим сиром.

«Чупе» з кукурудзою

Молочний суп «чупі» або «Чупе» придумали американські індіанці. Смачно неймовірно!

Продукти 

0,5 л жирного молока
3 картоплини 1 велика цибулина
70 г сиру
1 банка кукурудзи (консервованої)
50 г вершкового масла
1 куряче яйце
Зелень і перець

Приготування

Цибулю ріжемо і обсмажуємо на маслі.

Воду і молоком доводимо до кипіння. Ріжемо картоплю кубиками, висипаємо в каструлю, додаємо обсмажену цибулю і заливаємо все окропом. Води потрібно небагато, щоб покривала овочі.

Ставимо на середній вогонь і варимо близько 15 хвилин.

У каструлю вливаємо гаряче молоко, додаємо кукурудзу і порізаний сир. Варимо ще 5 хвилин.

Знімаємо суп з вогню і додаємо яєчний жовток, після чого ретельно перемішуємо кілька хвилин.

Готовчий суп прикрашаємо свіжою зеленню.

«Soupe de Chalet»

Швейцарський рецепт молочного супу з сиром.

Продукти 

50 г свіжого шпинату
250 г картоплі
80 г ріпчастої цибулі
130 г моркви
1 пучок цибулі-сібулет (шніт-цибуля)
150 мл молока
0,5 л овочевого бульйону
170 г сметани
150 г твердого сиру
80 г великих коротких макаронів з твердих сортів пшениці
100 г вершкового масла
Білий хліб або багет для тостів
Сіль, спеції

Приготування

Нарізаємо шпинат і цибулю, ріжемо кубиками морквину і картоплю. Обсмажуємо в половині розтопленого вершкового масла в сотейнику близько 3 хвилин.

У суміш обсмажених овочів вливаємо бульйон, додаємо молоко, спеції і сіль.

Додаємо макарони, перемішуємо і залишаємо суп проваритися на повільному вогні під кришкою протягом півгодини.

Готуємо грінки: обсмажуємо шматочки хліба або батона на вершковому маслі. Можна приправити спеціями.

Перед подачею додаємо в суп натертий сир і сметану, ретельно перемішуємо. Перед подачею можна прикрасити грінками і сиром.


Запитати
s
Завантаження 0%