2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в Group 4 CopyGroup 41 Copyx2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!Ресурс 1odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162DBitmap851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using FigmaGroup 41

Чекліст продуктів, які мають бути на вашій кухні

Універсальний набір продуктів: звучить як міф, чи не так? Адже у кожного свої смаки, моделі харчування (хтось уникає споживання глютену, хтось дотримується вегетаріанської дієти). Проте, полегшити життя на кухні можливо. Ми зібрали набір продуктів, яким знайдеться місце в кожному будинку — з ними голоду буде складніше застати вас зненацька.

Чекліст продуктів, які мають бути на вашій кухні

Молоко

Молоко можна назвати унікальним продуктом харчування. Воно містить ряд вітамінів і корисних мікроелементів. А ще молоко — це основа величезної кількості страв. Каша, млинчики або омлет на сніданок, картопляне пюре на гарнір або капучіно для бадьорості — складно уявити своє життя без молочного запасу. Щоб молоко завжди було під рукою, сміливо можна брати про запас ультрапастеризоване. У закритому вигляді воно зберігається до півроку і не займає місце в холодильнику: його можна зберігати при кімнатній температурі.

Яйця 

Якщо ви вживаєте продукти тваринного походження, яйця — відмінний продукт, який варто завжди мати на кухні. Їх можна швидко приготувати, існує чи не мільйон способів: яєчня, омлет, пашот або вкруту, і це далеко не весь список. Вони можуть стати окремим блюдом або урізноманітнити звичну їжу: салат або навіть локшину. Тут все обмежується тільки вашою фантазією.
А ще яйця можна заморозити: просто розбийте їх в контейнер і збийте до однорідної маси — у такому вигляді вони можуть зберігатися до чотирьох місяців.

Олія

Олія має бути на кожній кухні, де хоча б іноді готують: знадобиться для смаження або заправки салату. Олій на ринку сьогодні безліч, але для повсякденного раціону варто вибирати рідкі рослинні. Однією з корисніших за вмістом поживних речовин є оливкова олія холодного віджиму.

З оліїєю можна кардинально змінити смак звичних страв: наприклад, кунжутна урізноманітнить найпростіший овочевий салат. Важливо стежити за терміном придатності та пам'ятати про особливості зберігання — деякі види олії після відкривання краще поставити в холодильник.

Крупи 

Наявність кількох пачок улюблених круп в кухонній шафі допоможе не ламати голову над тим, що приготувати на вечерю. І зовсім необов'язково обмежуватися знайомими з дитинства рисом або гречкою. На полицях гіпермаркетів можна знайти такі цікаві альтернативи як кусукус, киноа, булгур. І навіть це не межа — спробуйте придбати готові суміші круп з додаванням трав для приготування конкретного блюда, наприклад, різотто або чечевичного супу.

Заморожені овочі

Свіжі фрукти та овочі — те, про що мріє майже кожен в осінньо-зимовий період. Але не потрібно боятися заморожених: стручкова квасоля, цвітна капуста і багато інших овочів чудово підходять для заморозки. Важливо стежити, щоб продукти зберігалися правильно і не заморожувалися повторно. До речі, заморожувати можна і гриби. Разом з овочами вони стануть основою для легкої вечері, коли зовсім не хочеться бігти до магазину.

Борошно

Навіть якщо ви не полюбляєте домашніх пиріжків або іншої випічки, борошно в будинку все одно не буде зайвим. Наприклад, ви можете порадувати себе і сім'їю свіжими сирниками на сніданок. Або приготувати соус бешамель, щоб урізноманітнити звичні страви. А якщо випікати любите, запасіться таож іншими важливими інгредієнтами, які зазвичай закінчуються у найвідповідальніший момент. Ванілін або розпушувач не займатимуть багато місця на полицях, і будуть напоготові, коли до вас прийде кулінарне натхнення.

 


Запитати