2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в x2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162D851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using Figma

Оладки на молоці: такі різні, але однаково смачні

Оладки на молоці відмінно підійдуть в якості сніданку або для сімейного чаювання в будь-який інший час доби. Від такого десерту не відмовляться ані дорослі, ані діти. Пропонуємо традиційні та оригінальні рецепти оладок – готуються просто, з'їдаються швидко.

Оладки на молоці: такі різні, але однаково смачні

Бананові оладки 

Інгредієнти:

1,5 склянки ультрапастеризованого молока

2,5 склянки борошна

1 яйце

2 банана

1,5 ст. л. цукру

Щіпка солі, трохи окропу 

Приготування тіста на молоці – процес поетапний, після додавання кожного нового інгредієнта масу потрібно добре збити! Для початку змішуємо цукор з яйцем, додавши дрібку солі. Потім вливаємо молоко. Додаємо борошна. Далі – чверть склянки окропу. Якщо тісто вийде рідким, можна додати трохи гашеної соди. 

Банани розминаємо виделкою і додаємо в тісто. Або ріжемо шматочками, тоді текстура оладок буде трохи більш щільною, а банановий смаковий відтінок – більш насиченим. 

Обсмажуємо оладки на сковороді до рум'яних боків. Готово! 

На замітку: Ультрапастеризоване молоко – це якісний і безпечний продукт, який можна купити про запас і не переживати, що він швидко зіпсується. Багатошарова картонна упаковка захищає продукт від потрапляння світла, повітря і бактерій із зовнішнього середовища. Таке молоко завжди під рукою – наприклад, для смачних оладок на сніданок.

Американські панкейки 

Інгредієнти:

250 мл ультрапастеризованого молока

3 ст. л. рослинної олії або розтопленого вершкового масла

170 грамів борошна

1 куряче яйце

4 ст. л. цукру

1 ч. л. розпушувача

Чверть чайної ложки солі 

Змішайте молоко, яйця, масло, цукор і збийте за допомогою вилки або вінчика. У молочно-яєчну суміш просійте борошно з розпушувачем і сіллю та добре перемішайте. 

Панкейкі готують відразу. Наберіть приблизно ½ черпака або 2 столові ложки тіста і вилийте по центру на добре розігріту суху сковороду, зачекайте появи перших бульбашок і відразу перевертайте. Оладки повинні бути рум'яними, але не засмаженими – не пропустіть момент! При подачі панкейки складають стопкою, подають по 2-3 штуки на порцію. 

Цікаво: Хто і коли придумав рецепт панкейк, точно невідомо. За однією з версій, рецепт був привезений в Америку зі Старого Світу шотландськими емігрантами. Сьогодні це один з найпопулярніших десертів в США і Канаді. Від стопки ароматних пишних панкейків, политих кленовим сиропом або медом, дійсно важко відмовитися. Їх просто і швидко готувати, тому американський сніданок рідко обходиться без панкейків – до ранкової трапези додають ще бекон, яйця і сосиски, з якими ці оладки так само неперевершено смакують.

Сирні несолодкі оладки 

Інгредієнти:

150 грамів твердого сиру

1 цибулина

1,5 склянки борошна

2 курячих яйця

2 склянки ультрапастеризованого молока

1,5 ч. л. солі

По 1 ч. л. цукру і розпушувача

Рослинна олія

Очистіть і дрібно поріжте цибулину, натріть сир на дрібній тертці. Змішайте в глибокому посуді яйця і молоко з сіллю і цукром. Сильно збивати не потрібно, достатньо добре перемішати всі інгредієнти. Додайте цибулю, борошно і розпушувач. Збийте масу блендером до однорідності. В самому кінці додайте тертий сир і кілька ложок рослинної олії, ретельно перемішайте. 

Обсмажуйте оладки на добре розігрітій олії по 2-3 хвилини з кожного боку. 

Оладки на молоці з корицею 

Інгредієнти:

1 склянка борошна

100 грамів цукру

1,5 ч. л. розпушувача

185 мл ультрапастеризованого молока

1 яйце

По 1 ст. л. оливкової олії і води

По 0,5 ч. л. солі, ванільної есенції і меленої кориці 

Просійте борошно, додайте сіль, цукор, корицю і розпушувач (його може замінити гашена сода). У суху суміш вбийте яйце, додайте молоко і ваніль. Збийте тісто до однорідності. Додайте оливкову олію, трохи окропу і ще раз перемішайте. Смажте оладки на середньому вогні: як тільки з'явилися пухирці, перевертайте на іншу сторону. 

Заварні млинці без яєць 

Інгредієнти:

320 грамів борошна

50 грамів цукру

200 мл сметани

200 мл ультрапастеризованого молока

Сіль, розпушувач 

Борошно змішайте з цукром і сметаною, посоліть. Підігрійте молоко (воно повинно бути гарячим, однак не кип'яченим) і тонкою цівкою влийте в борошняну масу, енергійно помішуючи. Тісто має вийти однорідним. Додайте розпушувач і знову перемішайте. Тісто на молоці без яєць повинно бути густіше тіста для традиційних оладок, інакше не підніметься. Залиште настоятися п'ять хвилин і смажте оладки на гарячому маслі.


Запитати