2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в x2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162D851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using Figma

Теплі молочні напої для дощової погоди

З приходом осені ми все частіше скаржимося на втому, нездужання і депресивний настрій. Знаєте, як легко збадьоритися і прогнати осінню нудьгу, зміцнити імунітет і уникнути застуди? Допоможуть наші рецепти корисних молочних напоїв.

Теплі молочні напої для дощової погоди

Масала — молочний чай зі спеціями

Цей традиційний індійський напій гарний тим, що він не тільки зміцнює здоров’я і зігріває в холодну погоду, але і дуже легко готується. Суворого рецепта його приготування немає: спеції можна брати будь-які, чай також на ваш смак — зелений або чорний. Експериментуючи з інгредієнтами, можна щоразу насолоджуватися новим унікальним смаком. В Індії за традицією використовують «теплі» спеції — імбир, кардамон, корицю, перець і фенхель. Якщо не хочете або боїтеся «гратися» зі спеціями, можна купити готову суміш для приготування масали.

Класична масала

450 мл води
300 мл ультрапастеризованого молока
2 ч. ложки чаю (цейлонський, ассам)
кардамон, чорний перець, гвоздика і кориця
цукор за смаком

Спеції висипаємо в ступку і ретельно подрібнюємо. Воду доводимо до кипіння, висипаємо в неї спеції, чай і залишаємо на вогні кипіти протягом 5 хвилин. Якщо напій здається вам недостатньо ароматним, можна додати ще спецій і кип’ятити ще 2-3 хвилини. 

Додаємо в напій молоко і продовжуємо кип’ятити. Постійно помішуйте масалу. Тримати її на вогні потрібно до тих пір, поки не зникне піна. Напій повинен набути рівномірного кольору кави з молоком. Проціжуємо напій у чайник, додаємо цукру за смаком.

Масала з імбиром

450 мл води
300 мл молока
2 ч. ложки чорного чаю
Корінь імбиру або сухий подрібнений імбир
Цукор або мед за смаком

У каструльку з киплячою водою додаємо розтертий або сухий імбир, чай і кип’ятимо протягом 5 хвилин. Додаємо молоко, доводимо до кипіння ще раз, постійно помішуючи, щоб зникла пінка. Проціджуємо масалу в чайник, додаємо цукор або мед.

«Золоте молоко»

Молоко з куркумою — древній аюрведичний напій, багатий на антиоксиданти і вітаміни. «Золоте молоко» не тільки зміцнює імунітет, але і позитивно впливає на травлення, нормалізує тиск і стимулює роботу мозку.

Інгредієнти:

¼ склянки куркуми в порошку
0,5 ч. ложки меленого перцю
150 мл води
250 мл молока
1 ч. ложка рослинного масла
Мед за смаком

З куркуми готуємо пасту: для цього висипаємо приблизно ¼ склянки порошку куркуми в холодну кип’ячену воду, додаємо перець і варимо на середньому вогні 7-8 хвилин. Отриману густу масу охолоджуємо і поставимо в холодильник в скляній баночці. Вона може зберігатися там до 30 днів. Ложку пасти з куркуми додаємо в склянку молока і доводимо до кипіння. Знімаємо напій з вогню, даємо трохи охолонути, додаємо мед і масло.

Вівсяне молоко

Овес — дуже корисний продукт, який допомагає зміцнити імунітет, покращити самопочуття, має протизапальну дію і чудово поєднується з молоком.

Інгредієнти:

100 г зерен вівса
0,5 л води
1 л молока
2 ст. ложки меду

Промиваємо овес відварюємо близько 40 хвилин. Зціджуємо рідину, а проварені зерна додаємо в молоко і кип’ятимо протягом 20 хвилин. Трохи охолоджуємо напій, проціджуємо в чашку, додаємо мед за смаком. 

Пам’ятайте, що масалу п’ють гарячою невеликими ковтками і з маленьких чашечок. Смачного!


Запитати