2x7619FBAA-65CE-40E8-94FA-2FB7C88D9250Доступно в Group 4 CopyGroup 41 Copyx2x2x2EFF7CEFA-E6F8-49AC-9CC6-65A7B4830579x2x2Cow newEye 2Created using Figma8F60A0CF-4163-4B4D-A7CD-D4992B8DB90AF7B68751-3932-4A3C-870C-6F2EA50C54D11E3E171D-4DDF-436F-83C4-B8A3467D4868СКАЧАЙ НА Ресурс 1Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3Group 3!Ресурс 1odnoklassnikiCreated using Figma63809FF4-E61A-4E2E-A817-48E0E2AF162DBitmap851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7851B4A74-D267-4F8B-BDE8-9F75FC63A1F7Group 2RectangleШэрингCreated using FigmaРесурс 1vkCreated using FigmaGroup 41

Упаковка в розрізі: просто і геніально

Ніхто не буде сперечатися з тим, що на якість і безпеку будь-якого продукту впливає не тільки те, як і з чого він виготовлений, але і те, як і у що він упакований. Простіше кажучи, чим надійніше упаковка, тим довше продукт зберігається, не втрачаючи при цьому своїх корисних властивостей.

Упаковка в розрізі: просто і геніально

Це справедливо для будь-яких продуктів, а особливо для молока, склад і властивості якого можуть змінюватися під впливом зовнішніх факторів. Саме тому в більшості випадків для молока (а для ультрапастеризованого — завжди!) Використовують асептичну технологію упаковки, що дозволяє продовжити термін зберігання. При такій упаковці важливо не тільки правильно підготувати сам продукт, а й розлити його в правильну тару. На ній зупинимося детальніше.

Більшості з нас здається, що картонний пакет — конструкція досить проста — така собі герметична «коробочка» з кришкою. Але це лише на перший погляд! Насправді ж ця картонна «коробочка» має складну шестишарові структуру: зовні — картон, всередині — найтонша алюмінієва фольга, а між ними, так само як і на обох поверхнях, — харчова поліетиленова плівка.

Картон є основним «несучим матеріалом» асептичної упаковки. При цьому для виготовлення пакетів використовується спеціальний багатошаровий картон – він набагато міцніший звичайного і менш схильний до деформації. Завдяки такому особливому картону упаковка виходить досить жорсткою і зберігає форму при транспортуванні і зберіганні.

Шар алюмінієвої фольги запобігає потраплянню світла і повітря всередину пакета, завдяки чому продукт залишається свіжим протягом усього терміну зберігання. Фольга товщиною в 6 мікрон – особливе «ноу-хау» упаковки Тетра Пак. Виробляти подібне технологічне диво мають можливість лише кілька високотехнологічних заводів в Європі. Скептики стверджують, що включення в структуру асептичного пакета алюмінієвого шару – марна трата грошей і часу. Насправді це не так, адже саме завдяки шару фольги продукт надійно захищений від впливу сонячних променів.

Шар поліетилену являє собою компіляцію кількох видів полімеру (харчового поліетилену), що захищає картонну основу пакета від попадання вологи ззовні, міцно з'єднує між собою картон і фольгу, а також виключає контакт продукту з матеріалом упаковки. Саме поліетилен робить пакет Тетра Пак 100% герметичним, допомагаючи зберегти свіжість продукту. Вимоги до якості такого полімеру надзвичайно високі і дотримуються неухильно, щоб гарантувати абсолютну харчову безпеку продукту.

Підбиваємо підсумки. Картонний пакет має високі бар'єрні властивості: не пропускає сонячне світло, захищає вміст від руйнівного впливу факторів зовнішнього середовища, в першу чергу, кисню і ультрафіолетових променів. До того ж, цей вид тари має високий рівень захисту від підробок і спроб фальсифікації продуктів через складність технологій упаковки. «Розумна» упаковка не важка, не ламається, не б'ється і до того ж надійно закривається, якщо не подужали напій за один раз. Погодьтеся, з таким набором переваг упаковка Тетра Пак по праву може вважатися кращим і найнадійнішим «сховищем» для молока.


Запитати